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Item Revised Wording  Justification 

Rule 1.2.7  Age: 

Age is determined from the beginning of the calendar 

year in which the Athlete and grooms reach the 

designated age. 

 

Children from the age at 8 can participate in 

club/training/participation days to gain experience in 

the sport prior to competing at the age of 12 as long 

as they are accompanied by an experienced carriage 

driver 18 years or older   

 

Junior and children drivers must wear approved 
protective headgear whenever mounted on a carriage. 
 

Ruling has been changed to allow children to 

participate in training days from age 8 so that 

they are ready for competition at age 12. 

Gow Gates has been contacted, and insurance 

will cover them if they are an EA member.  

 


